محسني گفت: توافقهايي با سپرده گذاري کره جنوبي شامل تمرکز بر اسناد خزانه اسلامي در گام اول و صکوک و انواع اوراق با در آمد ثابت در گام هاي بعدي، تنظيم کارمزد به صورت توافقي،پذيرش ريسک نرخ ارز توسط سرمايه گذاران آن کشور صورت گرفت.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، محمد رضا محسني ازغندي با اشاره به سفر اخير هياتي از مديران بورسي به کشور کره جنوبي گفت: اين مذاکرات از تاريخ 24 الي 29 اکتبر 2016 با محوريت پيگيري پروژه مشترک با شرکت سپردهگذاري کره جنوبي KSD در حالي صورت گرفت که گروه 9 نفره از ايران متشکل از نمايندگان سازمان بورس، شرکت فرابورس، وزارت اقتصاد، شرکت سپرده گذاري در اين مذاکرات حضور داشتند.
مدر عامل سمات با اشاره به حضور شاپور محمدي رييس سازمان بورس در اين مذاکرات، افزود: اين برنامه با همکاري مشترک CIFC و FSC بعد از امضاي تفاهم نامههاي مشترک همکاري ما بين نهادهاي مختلف و شش کارگاه برگزار شده توسط دو کشور به منظور افزايش ميزان تبادل دانش و تقويت روابط برنامه ريزي شده بود.
به گفته وي ، نهاد CIFC متشکل از 30 عضو فعال و تصميم ساز بازار کره جنوبي شامل نهادهاي عمومي، خصوصي و موسسات مي باشد که در سال 2011 توسط FSC به عنوان يک Public Private Partnership براي راهبري و هدايت سياستهاي همکاري تشکيل شده است.
محسني با بيان اينکه پيشتر نيز اين برنامه براي ساير کشورها، نظير اندونزي برگزار شده است، گفت: در اين برنامهها علاوه بر معرفي بازارسرمايه ايران، به صورت جزئي بازديدهاي برنامهريزي شده همراه با ارائه مطلب در نظر گرفته ميشود.
اين مقام مسئول در ادامه با اشاره به برنامههاي اصلي بازديد از نهادهاي بازار سرمايه کشور کره جنوبي گفت : در طول 4 روز کاري ضمن برگزاري نشست CIFC در نيم روز اول، بازديد از KSD نيز در دستور کار قرار گرفت و در عين حال از نهاد KSFC ، KRX ، Koscom ، KOFIA و در نهايت برنامه فرهنگي روز چهارم نيز انجام شد.
محسني افزود: با توجه به اهميت پروژه مشترک ايران و کره جنوبي که از طريق دو شرکت سپرده گذاري پيگيري مي شود، زمينه هاي برگزاري جلسات مشترک و خصوصي با شرکت (KSD) سپرده گذاري مرکزي کره جنوبي فراهم و در اين ديدار ها در بخش هاي مختلف به اهميت پروژه، پيشرفت کار، فرصت ها و تهديد ها و آخرين دستاوردهاي دو شرکت پرداخته شد .
به گفته وي با توجه به استخراج مدل اصلي اتصال بازارهاي سرمايه دو شرکت در ورکشاپ مشترک چهارم که ماه گذشته در جزيره کيش برگزار شد، پيگيري اين پروژه با اولويت بالا از سوي اعضاي شرکت کننده در دستور کار قرار گرفت.
مدير عامل سمات با اشاره به توافق هاي صورت گرفته با شرکت سپرده گذاري کره جنوبي گفت: پس از برگزاري نشست هاي مشترک عمومي و خصوصي با شرکت KSD، در نهايت توافق هايي با مرور مستند مدل پيشنهادي صورت پذيرفت که شامل نهايي سازي مدل تبادل شده در ورکشاپ (کارگاه) چهارم در کيش ، تمرکز بر اسناد خزانه اسلامي در گام اول و صکوک و انواع اوراق با در آمد ثابت در گام هاي بعدي ، تنظيم کارمزد ارائه ي خدمات متولي حساب به صورت توافقي ، پذيرش ريسک نرخ ارز توسط سرمايه گذاران کره اي و اقبال عمومي به ورود به بازارسرمايه ايران صورت گرفت.
در عين حال توافق شد ريز اطلاعات سرمايه گذاران نزد کارگزاران و تجميع سفارشات تحت کد معاملاتي KSD توسط کارگزار و استعلام سمات از KSD براي دريافت جزئيات سرمايه گذاران در موارد خاص و دريافت پاسخ از KSD نيز در دستور کار دو طرف قرار گيرد.
همچنين ارسال پيام تائيد نهايي معاملات از سوي CSDI به KSD بعد از نظارت بازار و حذف معاملات خاص و همچنين ملاحظه مربوط به زمان بندي واريز پول و مسائل مربوط به تحويل در برابر پرداخت و احتمالا افزايش دوره تسويه نيز از ديگر توافق هاي صورت گرفته در اين مذاکرات بود.
محسني ادامه داد: با توجه به آماده بودن بستر ايجاد اتصال بازارهاي سرمايهي دو کشور ايران و کره جنوبي هم اکنون نيازهايي همچون دريافت مجوزهاي لازم از بانک مرکزي ايران براي بحث سرمايه گذاري در بازارسرمايه و روش محاسبه نرخ تبديل ارز ، نهايي سازي روند تعاملات بانکي ، در نظر گرفتن دوره ي تسويه اسناد خزانه با توجه به ملاحظات تفاوت هاي موجود در تقويم هاي کاري، تعطيلات رسمي و مذهبي دو کشور و همچنين زمان بندي ارسال و دريافت سفارش و انجام معاملات و هماهنگي با فرابورس و شرکت مديريت فناوري بورس تهران وجود دارد که بايد متوليان بازار سرمايه و بانک مرکزي آنها را حل و فصل کنند.
وي ادامه داد: نيازمندي به رتبه بندي اسناد خزانه حداقل توسط يک نهاد خارجي ، تنظيم و امضاي ارائه خدمات متقابل کاستودين سمات و KSD ، معرفي سايت هاي مرجعي نظير TSETMC و IFB.ir در خصوص جزئيات مربوط به اسناد خزانه و قيمت ها و معاملات و در نهايت هماهنگي با شرکت هاي نرم افزاري براي اتصال کارگزار کره اي به کارگزاري ايراني جهت دريافت و ارسال سفارش بين المللي نيز از ديگر اقدام هايي است که توافق شد، طرف ايراني بستر هاي آنرا فراهم کند.
منبع:فارس